Nieuwsbulletin Veehouderij

Ook wij zijn dit jaar weer op de rundvee & mechanisatie vakdagen te vinden. Kom langs voor een drankje en maak kans op een leuke prijs!

Voorverkoop

Ieder jaar zien we steeds meer interesse voor het vroeg vastleggen van diverse producten. Dit om zekerheid te verkrijgen en vanwege de soms gunstige prijsvorming of acties die er lopen.

Maisacties

Zoals elk jaar hebben ook dit jaar enkele maisveredelaars weer een interessante vroegboekactie. Limagrain, KWS en Pioneer hebben allemaal een interessante aanbieding. Heeft u verdere vragen of interesse in voorverkoop maiszaad twijfel dan niet om dit kenbaar te maken aan uw adviseur.

Limagrain: Vanaf 15 EH maiszaad van het ras Asgaard, LG30.211, LG30.248, LG31.218 of LG 31.235. Krijgt u gratis een paar slijtvaste sterke dunlop werklaarzen erbij. Deze krijgt u ook bij 10 EH ontsmet met de nieuwe TSSV2 zaadbehandeling, welke verder toegelicht zal worden op 6 December, Licentieverlenging Veehouderij ADAgro. Deze acties lopen tot 1 Februari 2017.

KWS: Zoals ieder jaar kunnen ook dit jaar weer De KWS punten gespaard worden, deze kunnen op de KWS webshop ingewisseld worden voor een zak gratis maiszaad of nuttige artikelen. Bij bestelling voor 1 December 2017 krijgt u 5 KWS punten, bij bestelling voor 1 Februari 2017 krijgt u 3 KWS Punten. De gekregen punten tellen per eenheid van 50.000 zaden. (let op actie geldt voor bepaalde rassen)

Pioneer: Bij de rassen P8057 en PR39F58 is de mesurol ontsmetting gratis. Verder komen Pioneer klanten, die zich aangemeld hebben bij de Pioneer Business Club, in aanmerking voor een handige Pioneer Koelbox, voorwaardes die aan deze actie zijn verbonden zijn: vanaf 10 eenheden mais a 50.000 korrels, voor 28-2-2018 bestellen. Verder geldt er bij Pioneer de bekende najaars actie, €7 korting per eenheid t/m 31-12-2017 en €4,50 korting per eenheid t/m 28-2-2018.

Kunstmest

Zoals ieder jaar verwachten we ook dit jaar dat de kunstmest prijzen weer zullen stijgen naarmate we dichter richting het seizoen gaan. Heeft u vragen of interesse in voorverkoop van vloeibare of vaste meststoffen twijfel dan niet om dit kenbaar te maken aan uw adviseur.

Ratten- en muizenbestrijding

Ratten- en muizenbestrijding moet het hele jaar op uw agenda staan, maar in de herfst is dit onderwerp extra actueel. Als de temperatuur daalt, zoeken deze plaagdieren de warmte op. Zorg dat preventief klemmen staan, heeft dit niet het gewenste effect, dan zijn er verschillende producten die u kunt gebruiken. Let wel op dat zonder de juiste papieren buiten uitzetten van vergif verboden is en dat u afwisseld van werkzame stoffen om resistentie te voorkomen.

Heeft u een ratten- en muizen licentie let dan op uw inbox van uw mail, want er komen in de winter bijeenkomsten waar u deze kunt verlengen.